Előadások

Repertoár

 • Lara Mesék Zenekar- interaktív koncert
 • Bújócska sorozat - interaktív bábelőadás (Téli, Tavaszi, Nyári, Őszi, Mikulásos, Karácsonyi)
 • Lara Banya Tananyaga - interaktív gyermekelőadás 
 • Meg kell (s)Zokni! - interaktív bábelőadás 
 • Ebéd Elek Kalandjai - tárgyanimációs bábelőadás 
 • Regge Lizi Kalandjai- élőzenés bábelőadás
 • ÓperenCicás mese - interaktív gyermekelőadás 
 • Hétmérföldes Csizma - ÖKO mese
 • Egyik kutya, másik Eb - interaktív bábelőadás 
 • Keresem, keresem a mesém.... - interaktív muzsikáló foglalkozás 
 • Madárkám, madárkám - népzenei foglalkozás 

Előadások

Bújócska sorozat

- interaktív bábelőadás (Téli, Tavaszi, Nyári, Őszi, Mikulásos, Karácsonyi)

Az élőzenés színdarabban a szerző különleges Hawaii-i tenor ukulele kíséretével szólaltatja meg saját dalait, mondókáit, mindezt magyar népzenei motívumokkal megfűszerezve.

Ez a bábelőadás az évszakokat, a hagyományokat és a naptári ünnepeket követve különböző tematikájú előadásokkal hivatott játszva tanítani a gyermekeket.

Az egyedi készítésű díszlet, Csizmadiáné Horváth Zsuzsanna és Szentgyörgyváry Laura keze munkája óriási "matatófalként" is funkcionál, amit a gyerekek az előadás végén szemrevételezhetnek, és közelebbről is megismerkedhetnek a főszereplővel, Brúnóval.


Lara Mesék Zenekar

A Lara Mesék Társulat nem sokkal alakulása után megalapította zenekari formációját is, mely által a Lara Mesék előadásainak dalai szólalnak meg új hangszerelésben. Ez az interaktív előadás megmozgatja a gyermekeket, és játékosan tanítja meg a koncerten elhangzó dalokat, mondókákat.


Lara Banya tananyaga
- interaktív gyermekelőadás

Lara Banya és Bajai Sanya már majdnem 100 éve haragban vannak, de miért is?!

Mert csúfolták egymást az oviban. Ők akarnak illemtan órát tartani?


Emese és Mása, a tündérlányok rosszallóan nézik a két kis kuruzslót, ahogy csúfolódva, civakodva próbálják jómodorra oktatni Menőmanó falva törpéit.

Vajon megtörik az átok? Kibékülnek valaha?

Meg kell (s)Zokni! - interaktív bábelőadás

Mi kell egy jó bábelőadáshoz?

Közönség, színészek, meg kell ZOKNI!

Pöttyös Pöpec Pongrác énektanár és logopédus mókás gyakorlatokkal segíti a zokni gyerekek beszédfejlődését.

Az előadásban nem csak Sárga Sári, Lila Lilla és Csíkos Csongor szabadul meg a pöszeségtől, a selypítéstől és a dadogástól, hanem velük együtt nyelvtörők segítségével a közönség is gyakorolhatja a helyes, precíz hangadást.


Ebéd Elek Kalandjai -  tárgyanimációs bábelőadás

Kevésbé ismert bábozási technika a tárgyanimáció. Hétköznapi tárgyakat használva elevenedik meg Ebéd Elek zsiványsága, aki Faló Falu minden tagját megtréfálva csalja ki az elemózsiát a tudatlan lakóktól.

Regge Lizi Kalandjai - előzenés bábelőadás

Regge Lizi és Regge Lili egy szürke hétköznap reggelé fontos leckéket tanulnak meg. Ahhoz, hogy időben eljuthassanak a nagymamához időben fel kell kelniük, reggelizniük kell, fésülködés és fogmosás is vár rájuk, és megtanulnak első szóra szófogadni. Szüleik, Regge Lina és Regge Lipót ebben is segítik őket. Vajon ki lesz a szófogadóbb kislány?

ÓperenCicás mese - interaktív gyermekelőadás

Főhősünk, ManCica az ÓperenCicás tengernél él testvérkéivel. Nap mint nap azon gondolkodik, hogy mi lehet az ő hivatása, milyen munkát válasszon, de nincs sok ideje gondolkodni, ugyanis testvérei minden idejét lekötik. Megtanítja őket illedelmesen köszönni, köszönetet mondani, illetve bocsánatot kérni. A kiscicák vajon meg tudják tanulni ezeket a szabályokat? Interaktív mesénkben a gyerekekkel játékosan gyakoroljuk ezeket az alapvető kommunikációs formákat.

Hétmérföldes Csizma - ÖKO mese 

Hétmérföldes csizmát húzunk az interaktív előadás legelején, és bejárjuk ország-világ hat legfőbb helyszínét, ahol nemcsak körülnézünk a gyerekekkel, hanem megmentjük a Susogó kert növényeit és megöntözzük a Jajongó pusztát. A Varázserdőben megtanuljuk a legfőbb szabályokat, hogy hogyan kell viselkedni az erdőkben, illetve megtisztítjuk a Gumikacsa-tavat is a műanyag szeméttől.

Egyik kutya, másik Eb - interaktív bábelőadás 

Történetünk két kutyusról szól. Ubul, a bulldog és Zacsi, a tacsi szomszédok, ugyanis Zsuzsika kertjében helyezkedik el mindkettőjük kutyaháza. Nótázás, dalolászás közben egyre csak azon törik a fejüket, hogyan tudják egymást megrövidíteni, és ezért furfangos cselhez is folyamodnak. Zsuzsi persze észreveszi, és megtanítja kutyáinak, hogyan kell békességben együtt élni. Népdalok és magyar nóták átdolgozásai hallhatóak az előadás folyamán. 

Keresem, keresem a mesém... - interaktív foglalkozás

A történet az előadás alatt, a gyerekekkel közösen születik meg. Öt zsák rejti, hogy "ki, kivel, hol és mit csinál", illetve egy bónusz zsák is van, amely majd megkoronázza a történetet...

Megzenésített versfeldolgozásokat szólaltatunk meg az előadás alatt, amelyeket játékos formában meg is tanítunk a gyermekeknek.
Vajon most mi lesz a mese vége? 

Madárka, madárka - népzenei foglalkozás

A magyar népzenei hagyományban a madár - szimbólum sokszor megjelenik. Ez nem véletlen, hisz a hétköznapi életünket erősen meghatározza a természethez kapcsolódó viszonyunk. A gyermekekkel ebben az előadásban azon dolgozunk, hogy minél több madaras éneket gyűjtsünk össze, s ezeket felelevenítve ápoljuk saját hagyományainkat. Bábokkal és népijátékok bevonásával tesszük