Rólunk

A mese úgy kezdődik,hogy....

2019 őszén fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy a sok-sok éves, más társulatokban szerzett tapasztalatot most egy vállalkozásba ötvözzem, a saját stílusom, lelkületem szerint, a saját dalaimmal, ami nem csak szórakoztató, de tanulsággal is szolgál a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. (Barkó Laura)

2019 karácsonyán került bemutatásra az első Lara Mese, ami a Karácsonyi Bújócska címet kapta. 

A Bújócska mesék (Téli,Mikulásos, Karácsonyi, Tavaszi, Nyári, Őszi) interaktív daltanítós tematikára épülve, évszaknak, hagyományoknak megfelelő dalokkal, élőzenés interaktív bábelőadásként alkotnak egy sorozatot.

A Lara Mesék elsősorban erre a Bújócska koncepcióra épült, ezt terveztük műsoron tartani az elkövetkezendő években. A 2020/2021- es pandémia alatt a társulat nem volt rest, így jelenleg 12 mesénk és 2 zenei foglalkozás található a repertoárban, emellett megalakult a zenekari formációnk is.

A Youtube-csatornánkon ismert és kevésbé ismert írók meséit hangoskönyvként olvassuk a gyerekeknek esti mese gyanánt.

Első és legfontosabb feladatunk, hogy meséinkkel játékosan tanítsuk a gyerekeket úgy, hogy az egyben szórakoztató is legyen. A népzenei alapokon nyugvó, élőzenés produkcióink olyan kapcsolódási pontot építenek ki gyermek, pedagógus és előadóművész között, amivel könnyedén tudunk fejlődni, fejleszteni és közölni.

Ahogy a mottónk is tükrözi, szeretettel, játszva és énekelve oktatjuk a gyermekeket, ezzel is segítve a pedagógusok munkáját.